torsdag 2 april 2015

Skärtorsdag

Eftersom barnen kom hem rätt sent i går så firar vi in påsklovet i dag i stället.

Det blev som sagt en riktigt smarrig chokladtårta.



Glutenfri chokladtårta

Tårtbotten:
75 gr smör
3 ägg
2 dl strösocker
3/4 dl kakao
1,5 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk

Frosting:
100 gr mörk choklad
100 gr ljus choklad
100 gr smör
0,5 dl ljus sirap
6 dl creme fraiche

Gör så här:

Tårtbotten:
Smält smöret.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda ihop alla torra ingredienser och tillsätt det till ägg- och sockervispet. Blanda i det smälta smöret och mjölken. Rör till en jämn smet.
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 30 minuter.

Låt kakan kallna och dela den sedan i två delar.

Frosting:
Smält choklad och smör över vattenbad. Låt svalna. Tillsätt sirapen och blanda i creme fraichen lite i taget tills du får en slät och fin frosting.

Dela sockerkakan i två delar och bred frostingen mellan kakan och täck sedan hela tårtan med frosting innan den ställs i kylen fram till servering.


Jag pudrade lite kakao över kakan och sedan dekorerade jag den med några marsipanägg men det är såklart fritt fram att dekorera som man vill.



Så, nu ska vi bara hugga in på på tårtan så är påsklovet officiellt invigt.

Ha en fin dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar