tisdag 10 mars 2015

En fikafavorit

En av mina favoriter när det kommer till rutor är den här kakan som man gör i långpanna.
Det tog ett tag innan jag vågade göra om receptet till glutenfritt, men det var inte alls svårt när jag väl gjorde det.



Glutenfria potatisbakelser (i långpanna)

Sockerkaksbotten:
4 ägg
2 dl strösocker
1 och 3/4 dl potatismjöl
1,5 tsk bakpulver

Vispa ägg och socker riktigt pösigt med elvisp.
Blanda potatismjölet och bakpulvret och sikta ner det i ägg- och sockersmeten.
Häll smeten i en långpanna, klädd med bakplåtspapper och grädda kakan i mitten av ugnen på 175 grader i ca 10 minuter.

Låt kakan svalna helt.

Smörkräm:
200 gr smör
2 dl florsocker
3 tsk vaniljsocker
2 dl färdig marsankräm (obs! gör den lite tjockare i konsistensen än sås)

Rör smör, florsocker och vaniljsocker krämigt.
Blanda i marsankrämen och bred sedan smörkrämen över kakan.

Garnering:
300 gr mandelmassa
2 msk kakao

Riv mandelmassan över smörkrämen och sikta sedan kakao över.
Skär kakan i rutor och förvara i kyl eller frys.


Det här blir gott till fredagsfikat.

Kramkram.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar