torsdag 6 februari 2014

Havet är djupt

Käre Maken har varit bortrest på jobb hela veckan, men så i kväll kom han hem.
Även om vi nu klarat oss bra jag och Kottarna så var det galet skönt att få krama om honom. Sen har vi blivit en smula bortskämda i dag också med middag hos Svärmor.

Hon liksom jag gillar fisk väldigt mycket och i dag bjöd hon på en torskrätt som hon hittat recept på i nåt reklamblad.

Och såklart var jag tvungen att skriva av, för det här blir det att göra fler gånger.

Ugnsbakad fisk med kapris och tomat

500 gr torskfilé
500 gr delade körsbärstomater
3 msk kapris
4 st fint hackade salladslökar
1 tsk svartpeppar
2 tsk salt
1,5 dl grädde
0,5 dl mjölk

Sätt ugnen på 200 grader.

Lägg fisken i en ugnsfast form med tomaterna, kaprisen och löken runt om.
Salta, peppra och häll över grädden och mjölken.

Stek i ugnen i ca 15 minuter (svärmor körde 40 minuter då hon hade rätt tjocka bitar fisk, ni får kolla själva när den verkar klar.)
Ös eventuellt fisken efter halva tiden.

Servera med kokt potatis.



Nån bild däremot hann jag inte ta.
Vi var alldeles för hungriga för att tänka på det.

Och den var såå god!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar