måndag 25 mars 2013

Frukostägg...

Jag är ju inte särskilt förtjust i kokta ägg ska jag säga, men somliga sorter går ner utan problem.
Som mitt senaste testa-nåt-nytt projekt.

Chokladägg med cheesecake-kräm och lemoncurd


*kul att ställa fram i en äggkartong*

Såg idén på Nyhetsmorgon, men missade vad den ljusa krämen var gjord av.
På recept.nu fanns de andra recepten från morgonen, men inte just det tyvärr.
Kanske de lägger in det senare.
(Hon som gjorde dem hette i alla fall Emelie Holm.)

Jag hittade ett recept på nätet som lät likt hennes och det bestod av 250 gram philadelphiaost som man först vispade med 1,25 dl strösocker och sedan blandade med 2 dl färdigvispad grädde.
Krämen kan stå kallt medan man knackar sönder toppen på Kinderäggen så man får ur den lilla gula leksaksbollen.

Sen är det bara att spritsa ner krämen i äggen och toppa med lite lemoncurd.

Vill man ha lemoncurden så den ser riktigt rund ut kan man spritsa den på krämen. Då är det lättare att få fin form på "äggulan".
Jag körde lätt-varianten och klickade dit den bara.


*passar perfekt i en äggkopp*

En lite rolig efterrätt nu till påsk.


Ha en skön start på veckan allihop!
Tiddelipom!


2 kommentarer:

  1. Tack för att jag fick vara test person dom var supergoda.
    Dom måste jag testa göra till påsk.

    kramkramelikram.

    SvaraRadera
  2. Ja det här receptet går direkt in i Receptboken.
    Tänk dig en mörk- och en vitchokladmousse där i istället.
    Eller en pannacotta!

    Kramkram

    SvaraRadera