onsdag 2 januari 2013

Chokladfondant

Gick faktiskt rätt bra igår med vårt bakexperiment.

Fondanterna hade behövt en dryg minut till i ugnen, men eftersom vi inte ville riskera att de blev för torra tog vi ut dem då exakt sju minuter hade gått.

Konsekvensen blev att det funkade bäst att äta dem direkt ur formarna.

Men sammetslena som en dröm blev de.
Och inte så söta då vi använde oss av 70% choklad.

Här kommer receptet:

Chokladfondant 4 port.

2 hela ägg
2 äggulor
4 msk strösocker
100 gr smör
100 gr mörk choklad, gärna med minst 60% kakaohalt
2,5 msk vetemjöl

Sätt ugnen på 225 grader.

Vispa ägg och socker pösigt.

Smält smöret i en kastrull, bryt chokladen i bitar och lägg ner i det smälta smöret. Rör om tills chokladen smält.

Blanda chokladsmeten med äggblandningen.
Vänd ner mjölet.

Fördela smeten i fyra smorda portionsformar.

Grädda mitt i ugnen i 7 minuter.

Låt svalna ett par minuter och stjälp upp dem på tallrikar.
Eller servera dem direkt ur formarna.

Det passar bra med lättvispad grädde och ev. bär eller frukt till.



Sedan blev ju inte kvällen sämre av att tjejlaget kammade hem tre av tre spelomgångar.
Två i spelet När då då och en i Bezzerwizzer.


Go Girls!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar