måndag 3 december 2012

Saffransskorpor

När vi bakade i veckan så var det ju bland annat skorpor vi gjorde.

Nu är de ordentligt provsmakade.

Här hemma.
På Makens jobb.
Hos Svärmor och Svärfar och såklart av Ullis som förärade mig med receptet.

De får med beröm godkänt och nu är de här på bloggen så jag vet var jag har receptet.

Håll i er.
Här kommer det;

Saffransskorpor

100 gr smör
1 gr saffran
2 st ägg
1,5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver

råsocker

Smält smöret tillsammans med saffranet. Häll smörblandningen i en degbunke och tillsätt äggen.
Blanda alla torra ingredienser och tillsätt dem i bunken.
Rör i hop för hand till en deg och rulla sedan ut till tre längder på en plåt.

Strö lite råsocker över.

Grädda dem mitt i ugnen på 175 grader i ca 25 minuter.

Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.

Skär skorplängderna i 1,5-2 cm tjocka skivor på plåten.
Sätt tillbaka plåten i mitten av ugnen och grädda på den lägre temperaturen i ytterligare 10 minuter.

Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat eller över natten.



Vi är inne på andra omgången med dessa små godbitar och jag gissar att jag kommer att behöva baka minst en omgång till.

Försvinnande spröda och goda.


4 kommentarer:

  1. Dom lät ju mumsiga.
    Kan man få smaka en liten bit ?? :)

    Kram

    SvaraRadera
  2. Ja men du tjejen!
    Klart du ska få smaka skorporna! Ska vi ta det till veckan, då vi ses nästa gång?

    Kraaaam

    SvaraRadera
  3. Hej Jeanette! Dom här saffransskorporna ska jag testa. Verkar smaskens..
    Toppenfin blogg :)
    Hälsar Mona från muminmormorns dator. Kram!!!!

    SvaraRadera
  4. Hej Mona (och MuminMormorn)

    Tack! Kul att "se" dig här :)

    Saffrans skorporna ÄR goda!

    Här är vi inne på smulorna av den tredje omgången.
    Ingredienser till två till är inköpta.

    Och när de är så små kan man ju äta fler...

    Kramkram och kika gärna in igen!

    SvaraRadera