fredag 3 augusti 2012

Frosseri

Vilken lycka när någon har så mycket jordgubbar i sitt land så man bara måååste åka dit och plocka.
En si så där tio liter.

Fördelat på två väninnor.
Med hinkarna i högsta hugg.


*mammsan och kompisen*


*hinkarna fulla med sommar*

Till middag i dag blev det nåt nytt.
Magnus grillade kött medan jag gjorde ett experiment som skulle vara tillbehör.

Först hälften av en rulle med färdigkavlad, kyld smördeg.
Det räcker till två jättehungriga eller fyra småsugna.


*naggad*

Sedan tunna skivor av kokt, kall potatis på smördegen.
Och så riven västerbottensost, flingsalt och nymalen svartpeppar över potatisarna.


*vik upp kanterna*

Så in i mitten av ugnen och grädda en si så där 15-20 minuter på 200 grader.
Voila!


*ett potatisflarn*

Perfekt att servera till t.ex. grillad fläskytterfilé.
Med tomater och färsk oregano.


*fredagsgodis*

Och som ni kanske märker så har mina inlägg ,från i onsdags och från igår, nu dykt upp här på bloggen.
Vet inte om det är jag eller om det är Blogger som tjorvat till det, för de låg sparade i utkastet i dag när jag loggade in.

Nåväl, nu är de här.

Trevlig helg!


.

2 kommentarer:

  1. Mmmmm så goda `gubbar´ man äter o äter,,,
    Dina recept får det att vattnas i munnen, ska testa potatisflarn nästa gång
    Mammsen

    SvaraRadera
  2. Mammsen!

    Ja, flarnet måste du verkligen prova.
    Man kan äta det med lite lax till också eller med en god skinka och tomater.

    Mumms!

    SvaraRadera